Motpol

Såg precis att Danne hade lagt in ett par låtar nu i juletider. Vilket är grymt trevligt och de är väldigt fina och mysiga så detta är inget illa menat. Dock så passade de inte riktigt mig och min stil så jag tänkte då att det behövs en liten motpol mot hans helylle val av låtar. And here it comes.

Btw, är det någon mer än jag som känner igen kvinnan i TS videon? Dock kan jag inte komma på vem det är eller vart jag har sett henne.


Twisted Sister - Oh Come All Ye Faithful





Lady GaGa - "CHRISTMAS TREE" WORLD PREMIERE XMAS SONG (HQ) VIDEO FT Space Cowboy


Svar till Daniel angående kommentar i mitt USA inlägg

Jag har faktiskt läst att Obama är emot homoäktenskap, vilket jag tråkigt nog missade att ta upp i mitt inlägg. Tycker att det är lite synd att en man som har en så pass liberal syn på sitt sätt att styra ska vara åt det hållet i den här frågan. Dock så har Obama sagt att den frågan är något som inte direkt rör nationen, utan det är något som staterna kommer få bestämma själva. Likadant gäller det abortfrågan, det är också något som staterna själva kommer få bestämma.

Kalifornien hade under presidentvalet en omröstning gällande både giftemål mellan likakönade, samt om abort ska få vara tillåtet. Tråkigt måste jag meddela att likakönade får numera inte ingå äktenskap i Kalifornien. Däremot så är det fortfarande tillåtet att göra abort. Detta är i mina ögon både en vinst (abortfrågan) och en förlust (äktenskap mellan homosexuella), men samtidigt så kan man inte förvänta sig att allt ska bli som man själv vill.

Anledningen till att abortfrågan är en vinst är att det inte ät statens plikt eller skyldighet att bestämma hur en person ska leva sitt liv, framförallt inte hur en persons kropp ska behandlas. Det kommer aldrig att vara rätt för en regering att säga till en person att du får inte göra abort, för att några anser det vara fel. Då har demokratin misslyckats i sin grund, anser jag. Och det är att alla är fria och har lika värde.

Homoäktenskapsfrågan är en förlust för alla de likakönade personer som skulle vilja ingå äktenskap. Dock är det som tur är inte ett helt förbud mot samkönad levnad, vilket också hade varit ett misslyckande av demokratin. Båda dessa frågor har bestämts av folket i Kalifornien och jag måste säga, att jag av resultatet av röstningen är minst sagt, förvånad över hur folket tänker. Det ena är ok, men inte det andra. Nåja gissar väl på att folket inte var riktigt beredda på att låta bägge frågorna bli igenomröstade.


Somliga dagar.....................nästan iaf

Ibland kan man känna sig som om allting suger. Allting runtom en är bara skit (i mitt fall, förmiddagsveckor är inte roliga) och då hittade jag denna Hälgestrip som mer än väl beskriver det som både jag och många andra i detta land och denna värld antagligen känner både en och två gånger under sin livstid. Btw, jag hoppas ni alla som läser detta ser ironin i det hela, och att detta är inget som jag stöder, med undantaget, väldigt sällsynta extrema fall som kan, om någon vill, diskuteras genom ett annat medel av kommunikation eller genom direkt kontakt.


Den nya finansvärlden

Är sjukt kass på att göra uppdateringar i min blogg. Har gått in i ett val som antingen kommer sluta med att bloggen läggs ner eller att jag fortsätter men med mer inlägg, till min och allas glädje........hoppas jag. Det har tråkigt nog inte hänt så mycket mer sen det senaste inlägget. Valet i USA är över för den här gången, finanskrisen inte lika skrämmande längre och tidningarna har återigen funnit fullständigt meningslösa saker att rapportera om.

Obama håller just nu på att förberedda hur hans regering ska se ut och det verkar som om han är väldigt villig att jobba över partigränserna då han redan har utnämnt ett par av de personer som redan sitter i regeringen till sin egen. Andra hämtar han från andra ställen i landet. Dock så har tidningarnas största nyhet varit att chefskocken i Vita Huset kommer kanske vara en svensk stjärnkock verksam i NYC. Nåja det är inte jag som ska prioritera i tidningen, vilket uppenbarligen den personen som gör ändå inte klarar av.

Volvo och Saab är ute till försäljning och detta kan vara både på gott och ont. Det som gör det gott är att det kan komma en eller flera nya ägare som är beredda att satsa på dessa märken. Personligen så skulle jag se att BMW köper Volvo och Saab, då detta företag tänker som andra europeiska företag istället för att rikta in sig på att vara så vinstgivande som möjligt. Visst, alla som investerar pengar vill ju ha något för det, men man måste också vara beredd på att det kan kosta innan det ger utdelning. Andra aktörer som kan vara aktuella är Toyota, Renault och VW.

Den av tillverkarna som skulle få störst problem ifall de blir sålda är Saab då den ena av deras modeller byggs i Rüsselheim och en ny modell som kommer nästa år, byggs i en fabrik i Mexiko, då denna modell är mest avsedd för den amerikanska marknaden. Att dessa modeller inte byggs kan bli en realitet om Saab säljs utan kravet att bilarna tillverkas i dessa fabriker. Detta skulle leda till att Saab bara har en modell i upp till 5 år, vilket är direkt förödande för ett bilmärke. Skulle detta scenario utspela sig så kommer det snart finnas en biltillverkare mindre i världen.

Då Volvo bygger sina bilar i egna fabriker så har de en större utgångspunkt där. En annan punkt som är större är det faktum att Volvo har 7 modeller (40 och 50 = 1 modell, 60 och 70 = 1 modell) att välja från mot Saabs 2 (3 om man räknar cabben som en, men då skulle Volvo ha 8 genom XC70:n). Detta gör att Volvo har en bredare kundkrets som handlar av dem. Jag hoppas att bägge märkena överlever i många år till.

Detta skulle kunna ske genom att Volvo och Saab bildar ett företag tillsammans då det kan dela mycket teknik. Fick nämligen reda nyligen på att Saab har en motor som Volvo tydligen inte är i närheten av att producera. Detta skulle göra att båda märkena skulle kunna flytta fram sina platser på den internationella marknaden nämnvärt.


En annan nyhet är att våran kära statsminister, Fredrik Reinfeldt, vill att vi, det svenska folket, ska handla svenskt. Det lilla problemet med det här är att den moderata regeringen har sen de kom till makten jobbat hårt med att sälja ut så mycket som möjligt av de statsägda företagen som möjligt. Mao, att om jag skulle gå och handla något så svenskt som Absolut Vodka så handlar jag INTE svenskt längre. Inte heller när det gäller Läckö aquavit, O.P Anderson osv.

Detta är bara ett exempel av många varor i sverige idag som inte är "svenskt" längre. Läste faktiskt i tidningen idag att fr.o.m nästa år så kommer inte ens våra mynt vi handlar med att vara "svenska", utan de kommer att tillverkas i Finland! Jag har inget emot Finland, men WTF?! Man ska väl för fan tillverka sina egna mynt eller? Tänk om "Shit hits the fan!" och Finland säger "Fuck off! Ni får fan inte mer mynt från oss". Då står vi med skägget i brevlådan när det behövs mer mynt.

Ett annat exempel är att väldiga mängder av det kött som vi sätter i oss under ett år, kommer från, i stort sett, hela världen. Vi importerar kött från Danmark, Nya Zeeland, Irland, Brasilien, Argentina och Tyskland för att nämna några. Om Reinfeldt vill att det svenska folket ska handla svenskt så blir det inte mycket handlat och ett jävligt knappert julbord.

Det som gör det hela så roligt är att om statsministern och den moderata regeringen är verktyget som har sett till att mycket av det statsägda har blivit sålt, så är det det svenska folket som har fört fram verktyget och gett det dess makt. Så till alla som röstade på moderaterna. FEEL YOURSELF SERIOSLY ASSFUCKED!!!!

Världsmarknaden är på väg upp vilket är ett gott tecken på att det är på väg åt rätt håll, men tyvärr så är det en långsam process så även om det är på väg åt rätt håll så kan det fortfarande komma en del varsel och uppsägningar. Detta hoppas jag är något som inte händer, då det redan har drabbat tillräckligt många, både direkt och indirekt. Bilindustrin är en av de segaste när det gäller uppgång pga den stora investering en ny bil betyder. Konstigt nog så är det en av de marknader som störtar först, tillsammans med bygg och transport.

Nåja, vad jag känner nu så var det allt för den här gången. Hoppas ni njuter av det jag har skrivit och kom gärna med åsikter, invändningar och annat bös som gör att jag får en halvkass anledning att (kanske) fördjupa mig inom något.


RSS 2.0