One winner, one loser

Yes, hurra, jippie och alla andra glädjeuttryck man kan komma på. Anledningen till min glädjeyra? Faktiskt något så taskigt som materiell. Men det är något som jag har gått och hoppats på länge. Det pågår nämligen ett litet krig på marknaden gällande nästa generations filmuppspelning, kriget mellan HD-DVD och Blu-Ray.

Ända sedan jag läste om dessa två format så har jag hållit på BR, mycket pga deras större kapacitet/skiva. Samt att deras namn låter mycker flashigare. Och jag läste idag (tisdag) på E24 att Toshiba ger upp sin HD-spelar tillverkning efter att Warner beslutat att bara ge ut sina filmer på BR.

Eller rättare sagt, det surrar rykten om att de kommer ge upp den, men förlorar man en kund som Warner så har man nog inte så mycket att säga till om. Och en anledning till dessa rykten är att många återförsäljare bl.a Wal-Mart i USA och HiFi-klubben i England har beslutat att bara sälja BR spelare

Detta innebär att Sony och dess Blu-Ray kommer stå som herre på täppan. En av anledningarna till att detta glädjer mig är att det finns flest fimer jag skulle vilja ha på BR, dock finns det ett par filmer på HD som jag skulle vilja se kommer till BR nu när det verkar som om det kommer bli standardformat.

Jag hoppas faktiskt att dessa rykten är sanna, då det både är dyrt och onödigt med två format. Sen att Microsoft får sig en känga i arslet med förlusten av HD glädjer nog en del också. Men men som sagt det är bara rykten så det kan ju fortfarande vara fullt krig mellan dessa två aktörer. Dock kan man alltid hoppas och hoppas gör jag.


This is just like finding Moses dvd-collection.

Helvetet är här!

Så var det dags igen. Det här lilla fenomenet som tar över vårat avlånga land 6 lördagar under en period av 12 veckor. Visst jag kan erkänna att jag kan se finalen både för att få se vad för knäppgök vi ska skicka i år och för att det är en social tillställning med mina vänner och kära. Förhoppningsvis under en kväll med massiva mängder alkohol inblandat så att man har en giltig orsak att skyla på.

För det är nämligen lite så här. Säger man Melodifestivalen så får större delen av befolkningen i detta land ett kollektivt hjärnsläpp och blir allmänt skogstokiga. En del av artisterna som ställer upp har man väl hört talas om eftersom det har gått någerlunda bra för dem, men många av dem känns också lite avdankade och förhistoriska som SVT tycker är en bra idé att släpa fram och damma av för att förpesta tillvaron för resten av oss. Typ Carola och den där dansbandstomten de har lyckats gräva fram. Hur fan gick det till?!

För många av artisterna känns det som om det är höjdpunkten av deras karriär att vara med i Melodifestivalen. Hade jag varit artist (endast om jag hade velat få hela landet terroiststämplat av USA) så hade jag lagt benen på ryggen, visserligen hade jag tvivlat på en inbjudan med tanke på vilken genre jag hade sjungit inom. Men ändå.

Vart fan är Al-Quida när man behöver dem som bäst! De är bara ute och härjar när det passar dem. Nötter!

Inte nog med att det tar 6 lördagar, varav 5 onödiga, det tar oxå större delen av SVT:s budget, vilket innebär att de har bara råd att köpa in crapiga program som inte tillför mänskligheten någon form av kulturell utbildning what so ever. Det är bara att kolla vilka kanaler det är som har fått tag i några av de mest populära tv-serierna de senare åren. En av de få som SVT har lyckats suga tag i är Sopranos. En annan är Nip/Tuck och visserligen en tredje, Six feet under. Som jag har hört talas om iaf.

Men det är bara att jämföra med de andra kanalerna. Fyran har Lost, 24, Alias, 30 Rock, Ally McBeal, nya, tydligen superbra Californication, Arkiv X, Heros, House + att de har tydligen lyckats norpa Six feet under oxå. Typiskt, SVT har inte råd att sända repriser.  Femman har alla tre C.S.I serierna, Vänner, Grey´s anatomy, De desperata hemmafruarna och så vidare.

Ska vi skicka något bidrag så hade min röst varit på dessa underbara grabbar.




PS. Hoppas ni ser ironin i detta inlägg, så jag slipper en massa kommentarer där ni står och pissar på mig. ;P

Love her!! Sandra Nasic - Fever

En sjukt bra artist och jag måste bara dela med mig av henne. Jag tror fan jag är kär alltså. Hennes röst är ljuvlig för öronen och man kan drunka i hennes himmelskt vackra ögon. Vill ha hennes skiva!!


Hippie

Ok, då är det äntligen bevisat att den där skäggiga gubben som somliga refererar till som gud, är en majarökande, kolasniffande hippie. Varför jag vet detta? För att han har suttit och flummat på (eller i) ett rökmoln ett tag nu och har helt plötsligt insett att "Shit det är ju fan vinter" och börjat slänga ut den där vita skiten vi kallar för snö.

Hallå! Det är drygt 1,5 månader försent grabben, det är dags för sommar och sol, korta kjol serru. Jag och alla andra killar (nästan) och en del tjejer vill se naken hud. Det är inte direkt så stimulerande att se Michelingubbar till höger och vänster.

Annars har det inte hänt så mycket. Röjt upp lite i ena rummet, har dock lite kvar innan det är helt klart. Sen är det bara vardagsrummet kvar innan lyan är presentabel nog för en inflyttningsfest och sen är min låååånga städcirkus igång igen.

Har fått jobba en del extra i veckan eftersom en kille på jobbet tyckte det var en riktigt bra idé att volta med bilen och slå sig halvt fördärvad. Grabben överlevde som tur var, dock får man hoppas att hans dryga självförtroende fått sig en knäpp. Och tur oxå eftersom hans tjej har en bulle i ugnen. Lite halvtaskigt läge för henne annars.

Some things aren't meant to be analyzed.

RSS 2.0