EPIC FAIL!

Blev tipsad om detta lilla klipp av en kompis. Kollade på det och kunde hålla mig för skratt, även om man vet att det lika gärna hade kunnat sluta illa. Som tur är har alla diverse robotar ett minimumavstånd de måste åka innan sprängladdningen aktiveras.

Varsegoda och njut.


THUNDER!!

Ooo gissa om jag verkligen vill gå och se dessa grabbar. Dock tyvärr inte till de priser som är på tradera. Nåja, får nöja mig med att jag har sett dem en gång iaf.

Eftersom Embed is disabled by =/)#)/(&=()& request så får ni hålla till godo med länken istället. Vrid upp ljudet, klicka på länken och njut.
http://www.youtube.com/watch?v=zvoeeq-BH4w&feature=related

Made by the Hollywood textbook

Ok, detta blogginlägg kommer mer eller mindre att vara en typ av recension av en tv-serie och en film som ligger mig lite varm om hjärtat. Genren är sci-fi/äventyr/action  och anledningen till denna recension är, som rubriken antyder, att det är enligt textboken som Hollywood använder. Hur detta ligger till kommer detta inlägg att hantera och rollerna är fetstil.

Tv-serien heter Firefly, gick tyvärr bara i en säsong och filmen heter Serenity. De har fått en del skäll från folk som inte gillar sci-fi men hyllad av alla dem som gillar Joss Whedon, som bl.a gjort Buffy och Angel.

Jag hoppas ni kommer tycka detta är till nytta och ger serien och filmen en chans.

Filmen och serien utspelar sig drygt 500 år framåt i tiden i en annan del av våran galax, och anledningen till detta är att människan mer eller mindre har lyckats med att fucka up våran planet till den punkt att USA och Kina (man pratar engelska med kineska svordomar) har sagt "Fuck this, vi drar" och  samarbetat för att lasta en massa människor på en bunte plåtlådor, kallade rymdskepp, och skickat iväg dem till denna nya del av galaxen för att skapa nya "Jordar" med hjälp av terraformering. Det roliga är att det syns knappt några asiatliknande människor i serien vilket får mig att tro att USA har kört sin vanliga stil, nämligen att de ber om hjälp och sen gör en 180 graders sväng och kör över de andra.

Denna nya värld är uppdelad i Core-planeterna och The Outer worlds. Core är väldigt upplysta inom teknik och forskning, med fina byggnader och gott uppförande bland sitt folk. Gestaltas av rika, välutbildade människor. The Outer worlds är nybyggnationsplaneter, kolonier eller vad man nu kan kalla dem i olika stadier. En del har mycket handel med Core, medans andra har lämnats, nästan vind för våg. Detta syns speciellt i ett avsnitt i serien då befolkningen är extremt trångsynt och följer den "heliga" boken till punkt.

Handlingen är att man får följa ett litet skepp, som heter Serenity och dess besättning på deras diverse äventyr hit och dit . Det som kommer nu är en liten presentation av de olika rollerna. Många karaktärreferanser kommer dras till Star Wars.

Alliansen - Bad guys - Spelar de onda i både filmen och serien, dock är de bara en biroll i serien som dock ges ett grymt bra ansikte i filmen av Chiwetel Ejiofor. Underbar person att se i rollen som Alliansens utsände agent, med den kyla och likgiltighet som han uppvisar. Han anser att det han gör är rätt för att skydda det stora hela, även om det är fel, enligt lag. Alliansen kan jämföras med det Galaktiska imperiet i Star Wars eller andra diverse onda typer.

River Tam - Den beskyddade - Spelas av Summer Glau som är utmärkt i rollen som den unga, specialbegåvade flickan som Alliansen är ute efter. De vill ha henne p.g.a henne förmågor, som t.ex att kunna läsa andra människor och känna av om något är fel. Kan jämföras med Luke Skywalker.

Simon Tam - Beskyddaren - Rivers storebror, spelad av Sean Maher, enligt mig lite träig i sin roll, men det kan vara av att han ska spela en väluppfostrad, lite stel person som inte visar känslor så mycket. Är väldigt överbeskyddande gentemot sin syster. Har gett upp sitt rika och säkra liv för att frita sin syster från Alliansen och fly från dem. Simon är även Serenitys skeppsläkare. Star Warsgestalt är Obi-Wan Kenobi

Captain Malcolm "Mal" Reynolds - Den okänsliga hjälten - Naturligtvis kapten på Serenity, spelad av Nathan Fillion och är en karaktär som ger sken av att inte bry sig om någon eller något. Kan vara hård och burdus i sitt agerande gentemot andra människor, speciellt sin besättning. Dock skulle han om det kom till det skulle han ge sitt liv för vem som helst i sen besättning utan att tveka, dock inget som han vill ge sken av. Kan gestaltas av Yoda eller Anakin Skywalker i slutscenen när han räddar Luke.

Zoe Washburn - Den plikttrogne sidekicken - Malcolms second in command, tillika vapendragare i kriget mellan Independence (Outer worlds) och Alliansen, som utspelar sig innan serien och filmen. Lyder order till punkt och pricka. Är en av två som kan bromsa Malcolm. Spelas med bravur av Gina Torres. Tänk Obi-Wans lojalitet gentemot Qui-Gon Jinn.

Hoban 'Wash' Washburne - The funny man - Gift med Zoe och pilot på Serenity. Har rollen av den roliga side-kicken. Är den som kmomer med det mesta av de roliga skämten och kommentarerna. Rollen görs av Alan Tudyk. Kommer inte i nuläget på någon som kan jämföras med honom, dock ligger Chewbacca nära till hands.

Jayne Cobb - Gorillan - Musklerna ombord. Adam Baldwin spelar den smått vapenfixerade, galningen som inte skulle tveka att ha ihjäl någon för att försvara sig själv. Har en del problem med att River och SImon är ombord på Serenity och vill helst slänga av dem på närmaste planet eller utpost. Har stora likheter med Han Solo i sättet att se till sig själv.

Shepard Book - Samvetsfulle personen - Spelas av Ron Glass och har rollen av den person som är samvetet hos alla på Serenity. Han är, som titeln antyder, en religös figur och försöker se till att besättningen inte vandrar för långt utanför lagens regler. Även om reglerna är mycket uppluckrade på Outer worlds. Har dock inte lyckats klura ut om han är präst eller bara en munk liknande tomte. Tror visseligen mer på det senare. No fucking idea vem han är i Star Wars. Möjligtivis Yoda.

Inara Serra - Den vackra kvinnan - Är en så kallad "Companion". Ett litet finare ord för eskortflicka. Är den andre person som Malcolm lyssnar till viss del på. Mest p.g.a att hon och Malcolm har känslor för varandra som de dock inte vill erkänna, varken för varandra eller för sig själv. Är tillsammans med Simon de två personer ombord Serenity som har mest civiliserad uppfostran. Får lite känslan ibland av att hon är med för att ha en som är vacker och sensuell. Spelas av Morena Baccarin och kan jämföras lite med Amidala.

Kaylee Frye - Den oskyldiga personen - Har rollen av mekanikern ombord. Är så duktig på det hon gör att hon kan laga allt som är trasigt och går det inte att laga så är det sprängt i molekyler. Uppvisar en naivitet och godtrogenhet gentemot alla människor. Har svårt att tro ont om folk även när det finns bevis som talar för annat. Rollen görs utmärkt Jewel Staite som visar upp en trovärdig bild av en"oskyldig" liten tjej. Trånar efter Simon, dock ser han inte Kaylees intresse eftersom han är för upptagen med att skydda sin syster.

Hoppas som sagt att ni tycker detta var till nytta och kommentera gärna presentationen. Ha det gött alla som läser denna.

RSS 2.0