Liten uppdatering + SPOILER Bourne ultimatum

Tjohoo!

Länge sen sist men har varit i farten en del. Kan börja med förra veckan, då vi (jag och Danne) röjde ur min lägenhet och städade den. Slängde en jävla massa, vilket Danne på ett skumt sätt var nöjd med. Hmmm. Vid 18-tiden så drog han hemåt och jag åkte till Skara för att hjälpa brorsan att få hem ett par stolar. Sjukt sköna kan jag meddela, nästa lite så man blir avis.

Onsdagen vette sjutton, jo just det, jobbade extra förmiddag. Inte så mycket extra men lite extra iaf, vilket känns gött. Sitter och Wowar en del innan det blir kväll, käkar lite och sen drar jag till Challe för att se 300. Vilket är en ypperlig film som vi tyvärr inte ska gå in på närmare här. This is SPARTA!!

Torsdagen börjar med dammsugning och torkning av golvet på morgonen, sen iväg till Skara för en fika med Tommy. Sätter oss på Gustavssons och har ett skönt snack om mycket, kommer ihåg en del och en del har försvunnit. Åker hem till honom för en annan arbetskamrat ska komma med soffor till honom, så jag hjälper till att bära upp dem.

Efter detta åker jag hemåt då jag har lite kvar att göra innan mäklaren kommer hem till mig för att prata igenom papperna och ta kort till annonsen. Efter att mäklaren har gått så åker jag hem till Martin och Emma och tar en liten titt på deras nya bebis. Hur söt och go som helst.

Fredagen vet jag faktiskt inte vad sjutton jag hade för mig mer än att jag vaknade grymt tidigt, runt 8. Ni tänker kanske "det är inte så farligt", men nu är det så här att jag börjar inte jobba förrän 22 och går av 6 på morgonen. Då är det inte så superskoj att ha varit vaken i 14 timmar när man börjar jobbet. Nåja det gick bra iaf, kommer hem levande på morgonen, sover till drygt kvart över tre, går upp, käkar, duschar, åker till jobbet.

Kommer hem på söndag morgon och vaknar, klarvaken och tänker "snart ringer larmet på mobilen". Inget händer så jag plockar upp telefonen och kollar på tiden. 1230!!!! WTF?! Jag har 12 timmar kvar att jobba och känner inte alls för att gå upp så här tidigt men lyckas inte somna om så det är bara att stiga upp och vänta.

Måndagen händer det inte så mycket mer än att jag sover bort halva dagen och när jag vaknar önskar jag att jag hade fått ett fotbad och en ryggmassage. Det behövs fan efter natthelgerna. Fötterna känns som om de har blivit överkörda. Wowar lite på kvällen innan läggdags.

Tisdagen börjar lugnt med frukost, lite undanröjande av tvätt och Serenity. Riktigt skön sci-fi/action film, som man dock nästan måste ha sett serien Firefly (1säsong) för att få ut allt av. Wowar lite och när klockan närmar sig 14 så är det dags att gå och simma. Är inte världens bästa men det är så grymt skönt. Bortsett från alla snigelfartsdrabbade pensionärer. Och inte håller de åt sidan heller, men de gör det inte i trafiken så varför här?

Kommer hem, duschar, Wowar lite innan det är dags för att gå ner på stan och möta upp med Danne, Daniel, Malin, Micke och Emil för att först hämta ut biljetter till bion och sen gå och käka på Joe´s. Saknade dock ett par personer. Beställer käket, ribs &entrecote och det var sjukt gott. Dit går jag gärna fler gånger och käkar, enda kruxet var priset, om vi inte hade fått 2 för 1 biljetter av Malin. Tackar, tackar.

SPOILER

Filmen var riktigt bra, grymt bra skådespeleri, häftig biljakt. Filmen är den tredje och handlar om en man som har tappat minnet efter att ha blivit skjuten och ramlar i vattnet. Han plockas upp av några fiskaren som tar honom i land där han börjar letandet efter sin identitet. Det han upptäcker skulle ha skrämt skiten ur den avsevärt större delen av befolkningen. Dock börjar denne man att följa ledtrådarna och det han upptäcker ger hans uppdragsgivare skrämselhicka och de bestämmer sig för att eliminera honom. Men det som man tränar till att bli det bästa är också det svåraste att försvara sig mot.

Tredje filmen börjar med att våran hjälte Bourne flyr undan rättvisan i Moskva. Han fortsätter mot London för att rädda en intet ont anande reporter som skriver om Bourne. Efter detta fortsätter han mot Madrid där man åter får stifta bekantskap med en sötnos. Dessa två sätter kurs mot Tanger där mycket går fel.

Efter Tanger så fortsätter Bourne mot NY där man får se en scen som är med i slutet på den andra filmen, rätt coolt att göra så tycker jag. Det är oxå här i NY som allt får sin upplösning. Den bästa detaljen som jag tyckte om, och som jag gissade rätt på är att de hade samma End theme i alla tre filmerna, dock cover i denna tredje del.

Skådespelarinsats: 9/10 framförallt av Matt Damon
Handling: 8/10
Actionscener: 8/10

Live fast, Die young

Shit!

FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!

Vad har jag gjort!!

Något kraftig hybris nu. Fast det kommer bli bra i slutändan, det måste bli bra.

Annars inte mycket att säga om tillvaron. Var på en grymt skön fest i helgen med massor med sång och trevligt sällskap. Tråkigt nog så var ett par favvo-personer inte med. Saknade er massor. Var även nere på stan två svängar, en på eftermiddagen och en på kvällen.

Matfestivalen har förlorat sin sting och kommer antagligen vara borta om ett par år. Väldigt tråkigt då det betyder en del för Skövde, men sen kan det kanske vara dags för något nytt. Får se om de fortsätter i samma spår lr om det är något nytt nästa år.

Live fast, Die young


RSS 2.0